Hvert år deler Lunner kommune ut talentstipend til personer, grupper eller lag som har utmerket seg. Stipendet skal gi inspirasjon til videre satsing for å nå de høye målene den/de som mottar stipendet har satt seg. 

Isabell Rustad og Martin Bredesen fikk hvert sitt stipend på 15 000 kroner.

Utmerker seg i bilsport

Isabell Rustad er 18 år, bor på Harestua og driver aktivt med bilsport. Hun er elev ved Wang Toppidrett Romerike. I tillegg til bilsport driver hun med troppsturn for å holde seg i god fysisk form. 

Isabell begynte med gocart-kjøring da hun var 10 år, og har drevet med bilsport siden hun var 15 år. I 2022 fikk hun 5. plass i NM i GT5. Isabell er eneste jente i Porsche-mesterskapet (Porsche Sprint Challenge Scandinavia). I 2023 ble hun plukket ut av Norges Bilsportforbund til årets Bilsporttalent - som eneste jente - og hun fikk også tildelt Norges Idrettsforbunds vandrepokal, utnevnt av Norsk Motor Klubb.

- Det var veldig hyggelig å få et stipend fra Lunner kommune. Det er en dyr sport jeg driver, så jeg setter også pris på den økonomiske støtten jeg får gjennom stipendet, sier Isabell, som i år skal kjøre seks løp i Porsche Sprint Challenge og flere andre bilsportløp.

Motorcross-talent

Martin Bredesen, 18 år fra Harestua, kjører motorcross og har trent på motorcrossbanen på Stryken fra han var fem år. 

Martin er aktiv i Lunner motorsport, og bidrar også med prøvekjøring for barn som ønsker å begynne med motorcross. Han har dessuten vært med i et ungdomsprosjekt i samarbeid med UngHadeland. 

I 2022 ble Martin tatt ut til landslaget i motorcross som én av syv i Norge. Nå trener han utenfor landslaget, og har et tett samarbeid med trener Kjetil Gundersen. I fjor ble han nummer fem i speedcross-NM, og han kan også vise til gode plasseringer i det svenske mesterskapet i motorcross.

- Det var veldig moro å få en talentstipendet fra Lunner kommune. Det er en inspirasjon og en god hjelp for videre satsing, sier talentstipendvinneren.

Om talentstipendet

Her kan du lese om Lunner kommunes talentstipend, hvem som kan søke og hvem som sitter i juryen.