Tove har jobbet på helsestasjonen i Lunner kommune i ti år. Som helsesykepleier er hun spesielt opptatt av psykisk helse, og gode lavterskeltilbud. 

Hver onsdag etter skolestart er Tove på plass i andre etasje på voksenopplæringen. Vi spurte Tove om hvorfor det kan være nyttig å snakke med en helsesykepleier.

- Det er klart at det er flere med fluktbakgrunn som har gjennomgått traumer, og når du er ny i et fremmed land hvor alt er nytt, an det være fint å snakke med noen. I slike tilfeller bistår jeg med å koble på riktige instanser i kommunen om det er behov for det. Andre ganger kan det være behov for å snakke med noen om alt og ingenting - psykisk helse kan være så mangt, sier Tove.

I tillegg har Tove ICDP-sertifisering, og underviser i familieveiledning, noe som gjør at hun har en bred fagkompetanse. 

Samtaler med helsesykepleier er et lavterskeltilbud fra helsestasjonen, og Tove har taushetsplikt overfor de hun har samtaler med. 

- Ufarliggjøring av psykisk helse tror jeg er utrolig viktig, understreker Tove.

Ønsker du mer informasjon om tilbudet fra helsestasjonen? Tove kommer innom alle klasserom på voksenopplæringen i løpet av høsten.