Responsen var god fra potensielle utbyggere da Lunner kommune inviterte til informasjonsmøte om framtidas boligbygging. Rundt 20 representanter fra små og store utbyggere som har mer eller mindre konkrete planer om bygging av boliger ulike steder i Lunner møtte opp i lokalene til Hadelandshagen på Harestua. 

Viktig med god dialog

Kommunalsjef for Areal og samfunn, Eivinn A. Fjellhammer, åpnet møtet med å orientere om befolkningsutvikling, boligbyggingsstrategi og boligbehov. 

Ut fra kommunens beregninger vil det i Lunner være behov for 900 nye, sentralt beliggende boliger fram mot 2050. Dette kan ikke løses med kommunale boliger. Offentlige støtteordninger og samarbeid mellom det offentlige og private utbyggere vil imidlertid være en del av løsningen. Derfor er det viktig med en god dialog.

Husbanken ga møtedeltakerne en grundig innføring i hvilke virkemidler de har til rådighet - hvilke ordninger de har og hvilke vilkår som gjelder. 

Kunne du tenke deg å bygge boliger i Lunner?

Hvis du ikke var til stede på møtet, eller hvis du var til stede, men trenger mer informasjon - ta kontakt med bo- og næringsrådgiver i Lunner kommune, Torstein Brandrud, telefon 911 66 607 eller e-post: torstein.brandrud@lunner.kommune.no