Informasjon fra Lunner kommune

Ved en krisehendelse vil Lunner kommune som hovedregel legge ut informasjon på hjemmesiden. Vi vil også dele informasjon på Facebook og Instagram.

Vi har også mulighet til å sende ut SMS til telefoner tilknyttet ulike adresser. Vi bruker SMS-varsling ved hendelser på samme måte som ved feil knyttet til vann og avløp.
Her kan du sjekke om du ligger inne i systemet vårt allerede, eller du kan gå inn og registrere deg med riktig telefonnummer. 

Det er ikke varsling via tyfoner/sireneanlegg i Lunner kommune.

informasjonskanaler


Nasjonal informasjon

Dersom det er en krisehendelse som gjelder et større område eller i hele Norge, er NRK P1 beredskapskanalen på radio NRK P1 - NRK Radio

I tillegg har myndighetene mulighet til å sende ut nødvarsel til telefoner som oppholder seg i området. Denne varslingen kan være med eller uten lyd, ut fra hendelse. 

Her du kan lese mer om nødvarsel.

Hvis mobil- og internett ikke virker?

Dersom mobil- og internett ikke virker over litt tid, vil informasjon være tilgjengelig på Lunner rådhus og på Lunner helse- og omsorgssenter. 

Dersom du har behov for nødetatene ved en slik situasjon, vil det være mulig å få kontakt med dem på nødetatsbygget i Gran og på Lunner helse- og omsorgssenter. 

Falske nyheter

Under kriser kan feilinformasjon brukes bevisst av ulike parter eller enkeltpersoner for å skape usikkerhet og uro eller påvirke deg og meningene dine. 

Det kan være vanskelig å skille på hva som er sant og hva som er usant. Stopp, tenk, sjekk er en viktig huskeregel. 

 

huskeliste for å avsløre falske nyheter