Hva er en flyktningvenn?
Det tar tid å finne seg til rette i et nytt land – og i et nytt lokalsamfunn. Flyktningkontoret tar seg av mye av det praktiske, som bosted, innmelding i skole/barnehage med mer.
- Men vi trenger også noe som kan fungere som et sosialt nettverk i starten – noen som kan vise rundt i bygda, hjelpe til med å komme i gang med fritidsaktiviteter og lignende, sier Hilde Tangstad i Lunner frivilligsentral og Tonje Barbro Sommerset, leder for Flyktningtjenesten for Gran og Lunner.
Vi søker etter flyktningvenner i alle aldre, og du trenger ikke å være ledig på dagtid for å melde deg. Frivilligsentralene gjør en forventningsavklaring i forkant mellom deg og de du skal følge opp om hvor mye tid du kan bruke på dette, og hva du kan bidra med.
Kriteriene for å melde seg er at du snakker norsk, at du bor på Hadeland, og at du liker å snakke med folk.
Er dette noe for deg?
Du kan melde deg som frivillig ved å krysse av for flyktningvenn på denne nettsiden til Lunner foreningsportal. Legg inn kontaktinformasjon, og så vil vi ta kontakt med deg. Du melder deg på til samme nettside uansett om du bor i Lunner, Gran eller Jevnaker.
Har du spørsmål? Da kan du ta kontakt med
- Hilde Tangstad (Lunner frivilligsentral), telefon 478 71 912 eller e-post: hilde.tangstad@lunner.kommune.no
- Øyvind Haslestad (Gran frivilligsentral), telefon 975 51 482 eller e-post: oyvind@gran.frivilligsentral.no
- Monica Aschim Kornum (Jevnaker frivilligsentral), telefon917 74 622 eller e-post: monica.aschim.kornum@jevnaker.kommune.no