Du må ha med legitimasjon med navn, bilde og fødselsdato. Du må ikke ha med valgkortet, som du har fått tilsendt, men det korter ned tiden i valglokalet hvis du har det med.
På valgkortet står det hvilken stemmekrets du tilhører, men du har mulighet til å stemme et annet sted enn det som står på valgkortet, så lenge du stemmer i hjemkommune.
I valglokalet blir du møtt av en valgmedarbeider, som viser deg inn i et ledig stemmeavlukke. Ifølge Valgdirektoratet er det fem enkle steg å følge:
- Ta stemmeseddelen du vil bruke.
- Gjør eventuelle endringer på stemmeseddelen. Veiledning står på stemmeseddelen. (Les mer om dette lenger ned i nettsaken)
- Brett stemmeseddelen med partinavnet inn og feltet for stempling ut. Da kan ingen se hva du stemmer. Det skal ikke være konvolutt eller annet omslag rundt stemmeseddelen.
- Gå til en valgfunksjonær og vis legitimasjon og eventuelt valgkort. Valgfunksjonæren må stemple stemmeseddelen på utsiden for at den skal være godkjent.
- Legg den stemplede stemmeseddelen i urnen.
Kan jeg stemme blankt?
I alle valglokalene ligger det blanke stemmer.
Blanke stemmer brukes når du ikke vil stemme på noen av valglistene (partiene) i din kommune eller ditt fylke. Du kan stemme blankt både i kommune- og fylkestingsvalget, eller i ett av dem.
De blanke stemmene teller ikke med i valgresultatet, men det blir laget statistikk over blanke stemmer. Det betyr at blanke stemmer regnes med i valgdeltagelsen.